JADŁOSPIS 1900KCAL WEGETARIAŃSKI #1

ŚNIADANIE

K:484,8 / B:40,1 / T:11,9 / WW:51,6

Twarożek z suszonymi pomidorami.

SKŁADNIKILOŚĆ
Chleb żytni2 kromki (60g)
Suszone pomidory5 sztuk (35g)
Ser twarogowy półtłusty150g
Jogurt naturalny100g (5 łyżek)
PRZYPRAWY: sól, bazylia, pieprzszczypta, według uznania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Twaróg rozgnieść widelcem;
  • dodać pokrojone suszone pomidory, jogurt naturalny;
  • doprawić, wymieszać;
  • podawać z pieczywem

II ŚNIADANIE

K:306,7 / B:7,8 / T:13,5 / WW:36,5

Koktajl banan-awokado

SKŁADNIKILOŚĆ
Banan120g (1 sztuka)
Jogurt Naturalny120g (6 łyżek)
Awokado70g (połowa)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • zmiksuj składniki.

OBIAD

K:876,3 / B:37,5 / T:15,8 / WW:134,4

Spaghetti z soczewicy

SKŁADNIKILOŚĆ
Soczewica czerwona, nasiona suche60g (5 łyżek)
Makaron durum80g (1 szklanka)
Cebula1 sztuka
Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Olej rzepakowy10g (1 łyżka)
Pomidory krojone z puszki400g (jedna puszka)
Suszone pomidory35g (5 sztuk)
PRZYPRAWY: sól, pieprz, curry, papryka ostra i papryka słodkawedle uznania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • pokrojoną w cząsteczkę cebulę szklimy na patelni na oleju rzepakowym;
  • dodajemy pokrojone suszone pomidory;
  • obok gotujemy makaron i soczewicę;
  • ugotowaną soczewicę dodajemy do cebuli;
  • dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki oraz przyprawy;
  • dusimy jeszcze pod przykryciem przez ok. 10 minut

KOLACJA

K:224,2 / B:11,4 / T:6,5 / WW:27,1

Kanapki z jajkiem

SKŁADNIKILOŚĆ
Chleb żytni60g (2 kromki)
Ogórek kwaszony60g (1 sztuka)
Jajo kurze całe1 sztuka
Sałata 2 liście

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • jajka ugotuj;
  • połóż wszystkie składniki na kanapki
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on print
Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *