Jadłospis 2200KCAL #1

ŚNIADANIE

K:495,3 / B:20,4 / T:11,3 / WW:74,8

Omlet czekoladowy

SKŁADNIKILOŚĆ
Mleko 2%125ml (0,5 szklanki)
Kasza jaglana50g
Jajo kurze całe1 sztuka
Brzoskwinia200g (2 sztuki)
Kakao 16%10g (1 łyżka)
Miód pszczeli12g (0,5 łyżki)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Wszystkie składniki miksujemy ze sobą;
  • smażymy na patelni na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem ok.5 minut na stronę.

II ŚNIADANIE

K:182,7 / B:7,5 / T:3,5 / WW:26,5

Koktajl z kiwi i gruszką

SKŁADNIKILOŚĆ
Kiwi75g (1 sztuka)
Jogurt Naturalny150g (8 łyżek)
Gruszka65g (połowa)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • zmiksuj składniki.

OBIAD

K:816,3 / B:47,5 / T:22,6 / WW:98

Dorsz z warzywami

SKŁADNIKILOŚĆ
Filet z Dorsza200g
Ryż biały100g (1 torebka)
Por140g
Passata pomidorowa100g
Marchew90g (2 sztuki)
Seler korzeniowy60g
Pietruszka, korzeń50g
Olej rzepakowy10g (1 łyżka)
PRZYPRAWY: sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskiewedle uznania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Rybę umyj, dopraw według uznania;
  • Jarzyny umyj, obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj olej, passatę i dopraw;
  • Plastry ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym warstwami na zmianę z warzywami;
  • Piecz w piekarniku, przykryte folią około 40 minut;
  • Ugotuj ryż i zjedz z rybą w warzywach;

PODWIECZOREK

K:299,2 / B:6,2 / T:12,8 / WW:36,2

Wafle ryżowe z hummusem i rzodkiewką

SKŁADNIKILOŚĆ
Wafle ryżowe4 sztuki
Dowolny hummus4 łyżeczki (40g)
Rzodkiewka60g (pęczek)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • posmaruj wafle hummusem i dodaj rzodkiewki.

KOLACJA

K:342,7 / B:27,1 / T:24,6 / WW:3,1

Pasta z makreli

SKŁADNIKILOŚĆ
Makrela wędzona125g (1 sztuka)
Ogórek125g
Szczypiorek10g
Oliwa z oliwek5g (1 łyżeczka)
Chleb żytni60g (2 kromki)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Usuń ości z makreli.
  • Zetrzyj ogórka na tarce, pokrój szczypiorek.
  • Zmiksuj składniki z ulubionymi przyprawami.
  • Podawaj z pieczywem.

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

O autorze

Polecamy