jadłospis 2200KCAL #1

ŚNIADANIE

K:495,3 / B:20,4 / T:11,3 / WW:74,8

Omlet czekoladowy

SKŁADNIKILOŚĆ
Mleko 2%125ml (0,5 szklanki)
Kasza jaglana50g
Jajo kurze całe1 sztuka
Brzoskwinia200g (2 sztuki)
Kakao 16% 10g (1 łyżka)
Miód pszczeli12g (0,5 łyżki)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Wszystkie składniki miksujemy ze sobą;
  • smażymy na patelni na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem ok.5 minut na stronę.

II ŚNIADANIE

K:182,7 / B:7,5 / T:3,5 / WW:26,5

Koktajl z kiwi i gruszką

SKŁADNIKILOŚĆ
Kiwi75g (1 sztuka)
Jogurt Naturalny150g (8 łyżek)
Gruszka65g (połowa)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • zmiksuj składniki.

OBIAD

K:816,3 / B:47,5 / T:22,6 / WW:98

Dorsz z warzywami

SKŁADNIKILOŚĆ
Filet z Dorsza200g
Ryż biały100g (1 torebka)
Por140g
Passata pomidorowa100g
Marchew90g (2 sztuki)
Seler korzeniowy60g
Pietruszka, korzeń50g
Olej rzepakowy10g (1 łyżka)
PRZYPRAWY: sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskiewedle uznania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Rybę umyj, dopraw według uznania;
  • Jarzyny umyj, obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj olej, passatę i dopraw;
  • Plastry ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym warstwami na zmianę z warzywami;
  • Piecz w piekarniku, przykryte folią około 40 minut;
  • Ugotuj ryż i zjedz z rybą w warzywach;

PODWIECZOREK

K:299,2 / B:6,2 / T:12,8 / WW:36,2

Wafle ryżowe z hummusem i rzodkiewką

SKŁADNIKILOŚĆ
Wafle ryżowe4 sztuki
Dowolny hummus4 łyżeczki (40g)
Rzodkiewka60g (pęczek)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • posmaruj wafle hummusem i dodaj rzodkiewki.

KOLACJA

K:342,7 / B:27,1 / T:24,6 / WW:3,1

Pasta z makreli

SKŁADNIKILOŚĆ
Makrela wędzona 125g (1 sztuka)
Ogórek 125g
Szczypiorek10g
Oliwa z oliwek5g (1 łyżeczka)
Chleb żytni60g (2 kromki)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Usuń ości z makreli.
  • Zetrzyj ogórka na tarce, pokrój szczypiorek.
  • Zmiksuj składniki z ulubionymi przyprawami.
  • Podawaj z pieczywem.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on print
Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *